Tips til hjemmerøgning

Sponsoreret

Der er ikke noget der smager bedre, end røgvarer. Varm -eller koldrøget laks smager fantastisk i salater og til det kolde frokostbord. Du kan selv røge dine madvarer, men du tænker sikkert: Hvordan? Vi har gode tips til, hvordan du kan hjemmerøge dine madvarer. Læs bare med her. 

Inden du skal i gang
Det er vigtigt, at du først og fremmest har en ovn, som egner sig til røgning. Der findes et utal af røgeovne på markedet, som spænder i alle prisklasser. Derfor vil der også være en røgeovn til dig, som blot ønsker at røge laks eller andre delikatesser på hobbybasis. Herudover skal du have fat i det helt rigtige røgflis, som er kvalitetsgodkendt fra fødevaredirektoratet. Det er meget vigtigt, at det røgflis du bruger er fuldstændig fri for lim, kemikalier mv., når det skal bruges til fødevarer.

salmon

Du vil måske røge laks?
Hvis du vil i gang med at røge dine egne laksesider er der mange forskellige muligheder for dig. Du kan enten vælge at varmrøge eller koldrøge laksen, alt efter hvad du er mest til. De fleste vælger blot at marinere med lidt olie og salt/peber ved røgning, så laksesmagen kan træde i karakter. Du kan også være mere kreativ og marinere med olie, hvor du har tilføjet forskellige krydderier. Eksempelvis en olie med limesaft, lidt soya og chili. Det giver en friskhed og let bitterhed til fisken, som er meget fed i sin smag. Det er kun fantasien som sætter grænser og du har rig mulighed for at prøve dig frem med forskellige opskrifter, når du skal i gang med hjemmerøgningen. Vi ønsker dig god fornøjelse!