Sponsoreret

Sengetøj bruger vi alle. Det er ligeså vigtigt som sokker eller underbukser. Det kan dog være svært at finde rundt i materiale, faconer og kvalitet, når du skal have nyt sengetøj. Her kommer vi med 3 ting du skal have med i overvejelserne.

Facon
Sørg for at vælge den rigtige facon og størrelse til dit sengetøj. Lagner kommer typisk i tre modeller, faconlagen, kappelagen og kuvertlagen. I faconlagner er der elastikker og de dækker hele madrassen. Kappelagner har ingen elastikker men hænger ned og dækker for sengen. Kuvertlagen bruges kun til topmadrassen og er uden elastikker.

Materiale
Det mest almindelige er bomuld. Det er blødt og godt til at absorbere varme og sved. Det er et oplagt valg. Silke er også populært. Det er dog også dyrere. Silke er temperaturregulerende, så du får det aldrig for varmt eller koldt. Der bliver også produceret sengetøj i kunststof, men det anbefaler vi ikke, da det ikke føles behageligt og eneste gode ting er prisen.

Pris
Til sidst skal du overveje hvor meget du vil betale. Billigt sengetøj, kan være ligeså godt som dyrt. Vi anbefaler, at du går efter det, der føles bedst at sove på.