Sponsoreret

Oplever du tit at dine ben og fødder hæver op, hvis du sidder stille i længere tid? Det er du ikke alene om. Hævede ben og fødder er et ret almindeligt problem, som sagtens kan behandles og forebygges. Her får du 3 råd til at undgå hævede ben.

Hævede ben og fødder skyldes en ophobning af væske i benene. Det kan for eksempelvis ske ved, at du står op i længere tid uden at bevæge musklerne i benene. Derved øger tyngdekraften trykket i blodkarrene og væske presses ud i vævet.

Det kan dog sagtens forhindre. Her er hvordan:

Motion
Hvis du er overvægtig, er risikoen for væske i bene meget større end hos andre, da fedme hæmmer blodomløbet i kroppen. Derfor er det en god ide at begynde at motionere, også hvis du ikke er overvægtig.

Hæv fødderne
Hvis du ved, at du skal sidde stille i lang tid, er det smart at hæve fødderne fx med en skammel eller pude, så de er højere end resten af kroppen.

Støttestrømper
Hvis du ikke har mulighed for at hæve benene, er støttestrømper en rigtigt god mulighed. De klemmer sammen om læggen og presser blodet tilbage i benet, så du undgår væskedannelse.