Sponsoreret

Generaliseret angst er en lidelse, som mange oplever på et tidspunkt i livet. Generaliseret angst er en lidelse, som mange oplever, men det er de færreste, der ved at symptomerne faktisk er generealiseret angst. 

Kan du ikke sove om natten? Så kan det være, at du lider af generaliseret angst. Mange tænker ikke over at symptomerne kan passe med lidelsen, da når man læser titlen ‘generaliseret angst’ så leder det tankerne over på en angst tilstand. Det er til dels rigtigt, men generealiseret angst er bekymringstanker og uro i kroppen. Mange med generaliseret angst er bekymrede for, at de selv eller deres nærmeste skal blive syge eller komme ud for en ulykke.

Hvis man ønsker at blive behandlet for generaliseret angst, så er det et område, som nogle psykologer har særlig fokus på. Det der er specielt ved generaliseret angstlidelse er, at angsten skyldes uhensigtsmæssig bekymring, og at bekymringen har taget sådan overhånd, at man føler sit liv væsentligt belastet. Det er derfor en angsttilstand, som skal gribes an på en bestemt måde sammenlignet med andre angst symptomer.

I Aarhus har psykolog Dorte Fløe Lemming fra Review speciale i behandling af generaliseret angst. Denne type af angst har hun stor erfaring med at behandle på klinikken.